Minecraft Kalkan Yapımı Nasıl? Kalkan Kullanımı
Minecraft, oyunculara yaratıcılıklarını sonsuz imkanlarla sergileyebilecekleri geniş bir oyun dünyası sunar. Oyunun yaratıcı mod ve hayatta kalma mod gibi çeşitli oynanış şekillerini içeren modları vardır. Oyunun hayatta kalma modunda, oyuncuların kendilerini tehlikelerden korumaları çok önemlidir. Kalkanlar, bu korumayı sağlamanın en önde gelen anahtarlarından biridir. Bu makalede, Minecraft kalkan yapımı ve kullanımını detaylı bir şekilde inceleyeceğiz.
Kalkan Nedir?
Minecraft oyununda kalkanlar, oyuncuların kendilerini düşman saldırılarından korumak için kullanabilecekleri bir savunma ekipmanıdır. Kalkanlar, oyunculara gelen doğrudan hasarı azaltırken, oyuncunun sağlık barını korumak için vazgeçilmez bir araçtır. Ayrıca, kalkanlar, oyunculara düşmanları itme ve bloklar arasında geçiş yapma şansını da ortaya çıkarır. Minecraft'ın zorlu hayatta kalma modunda, yaratıklar ve diğer düşmanlardan korunabilmenin en gerekli yollarından biri kalkan yapmak ve kullanmaktır.
Kalkan Yapımı
Minecraft kalkan yapımı için bir adet çalışma masası gereklidir. Çalışma masasının haricinde, çalışma masasının slotlarına yerleştirip kalkan üretmenize yarayan bazı eşyalar bulunur. Bu eşyalar ve adetleri şu şekildedir:
- Demir külçesi (1 adet)
- Ahşap tahtalar (6 adet)
Yapım aşamaları
- Kalkan yapımı için ilk ihtiyacınız bir çalışma masasıdır. Öncelikle bir çalışma masası oluşturun ve çalışma masasını açın.
- En üst sıranın ortasındaki slota bir adet demir külçesi yerleştirin.
- En üst sırada, demir külçesinin (iron ingot) sağ ve solundaki slotlara ahşap tahtaları yerleştirin.
- Orta sıradaki tüm slotlara ahşap tahta koyun.
- En alt sıranın ortasındaki slota da ahşap tahta koyun.
- Tüm bu eşyaları doğru şekilde dizdikten sonra üretim kısmında oluşan kalkanı alın ve envanterinize sürükleyin.
Kalkan Kullanımı
Kalkan kullanımı oldukça basittir. Minecraft'ın 29 Şubat 2016 tarihinde yayınlanan The Combat Update, 1.9 sürümü ile oyuna eklenen kalkan, PvP esnasında kullanımda çok işe yarayan bir alet. Kalkan sayesinde düşmanın verdiği hasar azaltılırken, zombi, iskelet gibi yaratıkların hasarlarından geçici olarak tamamen korunmak da mümkün. Otomatik şekilde çalışmayan kalkan kullanımı için kalkanı kendine has slotuna koyabilir ve ihtiyaç halinde sağ tıklayabilirsiniz.
Kalkan kullanımı dışarıdan alınan hasarı azaltmakla bitmiyor ayrıca hoş görünümler için de kullanılabiliyor. Yün ve renkli boyaların kullanımıyla oluşturulan desenli flamalar kalkanlara yerleştirilebiliyor ve kalkan eşyasını dileyen kendine özgü bir görünüme kavuşturabiliyor. Minecraft desenli kalkan özelliği, özellikle çok oyunculu Minecraft sunucularında çok işe yarayabilir. Kendi grubundan olan arkadaşlarıyla aynı desen ve görünüme sahip kalkanları kullanan oyuncular arkadaşlarını başkalarıyla karıştırmaz ve düşmanlarının kim olduğunu daha doğru bir şekilde seçebilirler.
Kalkan Kullanma Tuşu
Minecraft kalkan kullanma tuşu sayesinde oyuncular kalkanlarını ihtiyaç anında kullanırlar. Kalkan maalesef otomatik olarak devreye girmediği için kalkan kullanma tuşunu bilmek önemlidir. Kalkan kullanmak için envanterinize kalkanı alıp farenizin (mousenizin) sağ tıklama tuşuna basmalısınız. Bu sayede kalkan kullanabilirsiniz.
Envanterinizde yer alan bir kalkanı tehlike anında hızlıca kullanmak isterseniz kalkanı elinize alıp F tuşuna basmalısınız. Bu sayede kalkan, kendine has slota yerleşir ve tehlike anında kalkan kullanmak için fareye sağ tık yapılır. Bu yöntem özellikle madenler gibi tehlikeli alanlarda sıklıkla kullanılmaktadır.